Vakantiehuis of Villa op La Palma

Als u op uw privacy en rust gesteld bent, is op La Palma het huren van een villa of vakantiehuis, desgewenst in combinatie met een auto, een voor de hand liggende keuze. Ook voor families en vriendengroepen zijn deze accommodaties, die veelal over een tuin en zwembad beschikken aantrekkelijk.

Wat is het voordeel van het (zelf) boeken van een vakantiehuis of villa op La Palma?

Anders dan in een hotel of appartementencomplex staan vakantiehuizen en villa’s voor rust, ruimte, privacy en comfort. Villa’s zijn in het algemeen luxueuzer ingericht en beschikken over een eigen tuin, maar ook de kamers zijn ruimer dan in hotels en appartementen. Zelfs wanneer verschillende villa’s bij elkaar liggen, ontstaat niet het gevoel dat u in een vakantiepark verblijft. Dat komt onder meer doordat gemeenschappelijke voorzieningen meestal ontbreken. Een dergelijk verblijf maakt het mogelijk uw dagritme zelf te bepalen en in alle vrijheid te kiezen wat en waar u gaat eten. Hierdoor krijgt u de indruk in uw ‘eigen’ tweede huis te zijn. Met name voor een langer verblijf op La Palma zijn dit de plekken waar u het best uw draai kunt vinden. Realiseert u zich dat het afzonderlijk boeken van een ticket en een accommodatie niet altijd goedkoper is dan de combinatie daarvan.

Is het mogelijk om een vakantiehuis of villa met privézwembad te boeken?

Zwemmen wanneer u dat wilt, eventueel ’s nachts, zonder de ergernis dat u geen fijne ligstoel kunt bemachtigen. Dat is op La Palma mogelijk in vakantiehuizen met een privézwembad, waarvan de aanbieders er enkele in hun assortiment hebben.

Hoe regelt u de vlucht naar La Palma?

Ticketvergelijkingswebsites maken het de individuele reiziger mogelijk om zelf hun vlucht te boeken. Indien u op eigen houtje een vakantiehuis of villa boekt kunt u hier, maar ook direct bij een vliegmaatschappij terecht. Ondermeer Transavia en Iberia vliegen vanuit Nederland rechtstreeks naar La Palma. Vanuit Brussel vliegt prijsvechter Ryanair naar La Palma.

Wat heeft u naast een vakantiehuis en vlucht nog meer nodig?

Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart volstaat als u minder dan drie maanden op La Palma verblijft. Wilt u daar langer zijn, dan dient u te beschikken over een Spaans sofinummer en een Residency Permit Deze kunt u aanvragen bij de Spaanse ambassade in Den Haag of bij het consulaat op Tenerife. Het is belangrijk dat uw reisverzekering de gehele periode van kracht is en het verdient aanbeveling te checken of deze in combinatie met uw ziektekostenverzekering toereikend is. Wat u als bagage meeneemt hangt uiteraard af van uw vakantie-invulling en het te verwachten weer. Villa’s en vakantiehuizen liggen in de regel nogal rustig en beschikken vaak niet over gemeenschappelijke voorzieningen. Een huurauto kan daarbij uitkomst bieden. Oriënteert u zich tijdig op de lokale situatie en vergelijk al in Nederland de prijzen en voorwaarden van de diverse (grote) aanbieders van huurauto’s.

Andere vakantiemogelijkheden

Foto’s van Vakantiehuizen & Villa's

Onze aanbevelingen voor vakantiehuizen en villa's op La Palma

Oceaanzicht La Palma 10+ vakantiehuizen Bekijk aanbod
Balans La Palma 10+ villa's Bekijk aanbod

Bekijk vakantiehuizen die u in combinatie met vlucht kunt boeken