Bezienswaardigheden op La Palma

La Palma heeft indrukwekkende kraters, vulkanen, bergen, bossen en gemoedelijke dorpjes. Neem een voorproefje en bekijk de voornaamste bezienswaardigheden op La Palma.

Caldera de Taburiente

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Veel wandelaars komen naar La Palma voor de Caldera de Taburiente, een 1,5 km diepe en 9 km brede krater in het hart van het eiland. De krater is ongeveer 35 miljoen jaar geleden ontstaan na een vulkaanuitbarsting.

Lees meer over Caldera de Taburiente

Volcán San Antonio

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Volcán San Antonio is een indrukwekkende vulkaan op de zuidpunt van het eiland. De hoogte van de vulkaan is met 657 meter wellicht niet bijzonder imposant, de vorm des te meer.

Lees meer over Volcán San Antonio

Roque de los Muchachos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De top van de Roque de los Muchachos is met 2426 meter het hoogste punt van La Palma. Dit punt biedt bij helder weer een prachtig uitzicht op en in de Caldera de Taburiente, een indrukwekkend grote krater in het hart van het eiland.

Lees meer over Roque de los Muchachos

San Andrés

Bron: Frank Vincentz, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

In het noordwesten van La Palma ligt San Andrés, een plaats van grote historische waarde. Het straatbeeld wordt bepaald door nauwe, met kinderkopjes geplaveide steegjes, fraaie Canarische herenhuizen, machtige palmen en kleurrijke bloemperken.

Lees meer over San Andrés

Los Tilos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Los Tilos is het grootste laurierbos van het eiland. Het halverwege tussen San Andrés en de centrale krater La Caldera, in het noordwesten van La Palma. Het bos is botanisch van een indrukwekkende schoonheid en biedt wandelaars een indruk hoe de oerbossen er miljoenen jaren geleden uit hebben gezien.

Lees meer over Los Tilos

Nuestra Señora de las Nieves

Bron: Jose.Madrid, CC-BY-2.0, Wikimedia Commons

Santuario de Nuestra Señora de las Nieves is de kerk van de beschermheilige van La Palma, de ‘Madonna van de Sneeuw’. De kerk ligt aan een plein in het bedevaartsoord Las Nieves, enkele kilometers ten westen van de hoofdstad Santa Cruz.

Lees meer over Nuestra Señora de las Nieves

La Tosca

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de plaats La Tosca, aan de noordkant van het eiland, staat een groep van twintig eeuwenoude drakenbloedbomen die gezamenlijk een haag vormen. Vanaf uitkijkpunt Mirador Las Toscas zijn zij goed te zien.

Lees meer over La Tosca

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Puntagorda

Bron: Frank Vincentz, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Puntagorda is een gemoedelijk dorpje in het noordwesten van het eiland dat vooral bekend is om de overdekte markt (El Mercadillo). Het is dé boeren- en kunstnijverheidsmarkt van westelijk La Palma.

Lees meer over Puntagorda

Mazo

Bron: Unukorno, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het schilderachtige dorp Villa de Mazo ligt aan de oostkust van La Palma, tegen een helling halverwege de hoofdstad Santa Cruz en Fuencaliente.

Lees meer over Mazo

Mirador del Time

Bron: Lviatour (talk | contribs), CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Op een prachtig eiland als La Palma is het de moeite waard om een en ander eens van grote hoogte te overzien. Dit kan bij het uitkijkpunt Mirador del Time.

Lees meer over Mirador del Time

Garafia

Bron: Lviatour, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

De gemeente Garafía behoort tot de mooiste wandelgebieden van La Palma en dit is mede te danken aan de drakenbomen en windmolens die het gebied kenmerken.

Lees meer over Garafia

Cumbre Nueva en Cumbre Vieja

Bron: Johan N, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Cumbre Nueva en Cumbre Vieja vormen een prachtig gebied met diverse vulkaantoppen en schitterende natuurverschijnselen.

Lees meer over Cumbre Nueva en Cumbre Vieja

Molino Hidraulico El Regente

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In het noordoosten van La Palma, bij het plaatsje Los Sauces bevindt zich de Molino Hidraulico El Regente.

Lees meer over Molino Hidraulico El Regente