Puntagorda

Puntagorda is een gemoedelijk dorpje in het noordwesten van het eiland dat vooral bekend is om de overdekte markt (El Mercadillo). Het is dé boeren- en kunstnijverheidsmarkt van westelijk La Palma.

De markt wordt op zaterdag en zondag gehouden in een hal in de wijk La Fayal. Naast biologische en plaatselijk verbouwde of vervaardigde levensmiddelen, kruiden, groente, fruit, wijn, amandelmousse en marmelades wordt ook een keur aan originele kleden, hoeden, sieraden en keramiek te koop aangeboden.

Amandelfeest

Het leven in het dorp is rustig en staat vooral in het teken van de seizoensgebonden oogsten. Eind januari/begin februari wordt hier bijvoorbeeld het jaarlijkse amandelfeest gevierd en in het voorjaar bieden de duizenden bloeiende amandelbomen een sprookjesachtig beeld.

Uitzichtpunt Mirador de Miraflores

Vanaf het kerkplein vlakbij het gemeentehuis in het centrum van het dorp bent u tweehonderd meter verwijderd van het uitzichtpunt Mirador de Miraflores.

Rotsig strand

Aan de voet van Puntagordo ligt een rotsig strand dat alleen te voet bereikbaar is. Alleen in de zomer is de zee hier rustig genoeg om te zwemmen. In de rijk beboste omgeving rond Puntagorde is een groot aantal goed bewegwijzerde wandelpaden aangelegd.

Foto’s van Puntagorda

Ligging