Roque de los Muchachos

De top van de Roque de los Muchachos is met 2426 meter het hoogste punt van La Palma. Dit punt biedt bij helder weer een prachtig uitzicht op en in de Caldera de Taburiente, een indrukwekkend grote krater in het hart van het eiland.

In de vroege morgen, wanneer het zicht optimaal is, ziet u hier zelfs La Gomera, El Hierro, Tenerife en soms Gran Canaria liggen. Op andere dagen ziet u in de Caldera de wolken als het ware ontstaan en als een waterval over de rand stromen.

Stevige wandeling

Voor de wandeling naar de top, die naar het pad rond de kraterrand van de Caldera de Taburiente leidt, dient u te beschikken over een goede conditie, stevig schoeisel en wandelervaring. Op deze hoogte kan het erg koud en windering zijn zodat extra (winddichte) kleding geen overbodige luxe is. Bij regenachtig of mistig weer stelt u de tocht het beste uit.

Sterrenwacht

Dankzij de schone en heldere hemel boven het eiland is in 1985 nabij de top van de berg een observatorio astrofísico (sterrenwacht) ingericht. Astrofysici van diverse nationaliteiten werken en wonen in dit complex. Door de bolvormige gebouwen krijgt 'de Roque' een buitenaards aanzicht. 's Nachts schuiven de daken open om met gigantische telescopen de sterrenhemel te bestuderen. Het complex is in de zomer, gedurende enkele dagen overdag (!) opengesteld voor publiek. Wanneer dat is kunt opvragen bij de toeristeninformatie in Santa Cruz.

Foto’s van Roque de los Muchachos

Ligging