Santa Cruz de La Palma

Santa Cruz is de koloniale hoofdstad van La Palma. De havenstad ligt aan de oostkust van het eiland.

Het oude centrum is vanwege haar historische waarde sinds 1990 onder monumentenzorg geplaatst. Hier heerst een rustige, tijdloze sfeer die de moeite waard is om eens te ervaren.

Welvarend

De rijke architectuur laat zien hoe welvarend Santa Cruz in de 16e- en het begin van de 17e eeuw is. In deze periode floreert de handel vooral van agrarische producten als tarwe, kaas, suiker, wijn maar ook vee en hout. De meeste handel is met Midden- en Zuid Amerika waar in die tijd met name de Spaanse invloed erg groot is. Op en rond de hoofdstraat Calle O’Daly en de Plaza de España zijn veel gebouwen uit die tijd nog steeds te zien.

Hoogtepunten

Palacio de Salazar’ is een 17e-eeuws paleis gelegen aan de hoofdstraat Calle O’Daly. Het heeft een stijlvol binnenhof, houten balkons en fraaie houten plafonds. Dit paleis is opgetrokken uit blokken natuursteen, materiaal dat destijds alleen de rijkste families konden laten importeren. Tegenwoordig is in dit gebouw het toeristenbureau gevestigd. Een ander gebouw van grote historische waarde is Casas Consistoriales, het stadhuis op het Plaza de España. Het stamt uit het midden van de 16e eeuw en is gebouwd in een Spaanse variant van de renaissancestijl.

Winkelen en uitgaan

Santa Cruz heeft een aanzienlijk aantal winkels, bars en restaurants. Op alle dagen behalve zondag worden in de markthal van het centrum groente, fruit, vlees, vis, kaas, mojos (de plaatselijke sauzen), honing en amandelen verkocht. Vertier wordt ’s zomers vooral gevonden bij de optredens op de openbare pleinen die, op de terrassen in de buurt, vaak tot ver na middernacht voor een drukte van belang zorgen. Tot diep in de nacht uitgaan is op beperkte schaal mogelijk.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op La Palma:

Foto’s van Santa Cruz de La Palma

Populaire accommodaties in Santa Cruz de La Palma

El Galeon 8.5
4 aanbieders
vanaf €560

Bekijk alle accommodaties in Santa Cruz de La Palma

Ligging