Fuencaliente de la Palma

Fuencaliente, een plaats in het diepe zuiden van La Palma, is vernoemd naar de tot het einde van de 17e eeuw aanwezige geneeskrachtige warmwaterbron (fuente caliente).

Door de uitbarsting van de nabijgelegen vulkaan San Antonio is de bron in 1677 bedolven onder het lava.

Wijnbouw

Het landschap in en rond Fuencaliente wordt gedomineerd door de vele grote en kleine vulkanen. Het is kaler en droger dan andere delen van het eiland. Desondanks floreren op de lava- en asbodem knoestige oude wijnranken. Fuencaliente is het centrum van een belangrijk wijnbouwgebied dat de bekende malvasíawijn produceert.

Wandelroutes

De wandelroute ‘Ruta de los Volcanes’ eindigt in Fuencaliente. Andere fraaie wandelingen in deze woeste omgeving leiden u langs de door vulkanisch geweld gevormde heuvels. In dit afgelegen gebied geniet u van een intense rust.

Vuurtoren

Punta de Fuencaliente ligt op het zuidelijkste deel van het eiland. Aan de westkant van de vuurtoren kan in een beschutte baai het gehele jaar gezwommen worden. Ten oosten van de vuurtoren liggen zoutvelden.

Zoutpannen

Wanneer u in de buurt van Fuencaliente bent, loont het de moeite om een kijkje te nemen bij de Salinas Marinas de Fuencaliente, de zoutpannen. Vlak langs de kust wordt hier zout uit zeewater gewonnen door middel van verdamping. De zoutpannen vormen een bijzonder plaatje, omdat het wit van het zout sterk contrasteert met het zwart van de rotsen in dit ruige gebied. Vogelliefhebbers moeten zeker een bezoek aan de Salinas niet overslaan. Wanneer u het zout eens wilt proeven, kunt u het vinden in de supermarkten op het eiland, waar dit plaatselijke product uiteraard in de schappen ligt.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op La Palma:

Foto’s van Fuencaliente de la Palma

Ligging