Los Llanos de Aridane

Los Llanos de Aridane ligt aan de westkant van het eiland en heeft ongeveer 18.000 inwoners, bijna net zoveel als de hoofdstad Santa Cruz. Ook in economisch opzicht is dit een belangrijke stad.

Doordat Los Llanos ligt in het vruchtbare Valle de Aridane. Door de rijke grond en een overvloed aan water is hebben ondernemende families in de 19de eeuw bananenplantages laten aanleggen en hun opvallende landhuizen gebouwd. Doordat de bananenhandel tegenwoordig minder lucratief is worden inmiddels ook avocado’s verbouwd.

Populair ontmoetingsplein

Toeristen weten Los Llanos de Aridane steeds beter te vinden. De stad ligt dichtbij de kust heeft stranden, een winkelcentrum, een aantrekkelijk gastronomisch aanbod en een aardig nachtleven. De Plaza de España in het stadscentrum is een populaire plek waar jong en oud elkaar onder de laurierbomen en in de vele bars en restaurants ontmoeten.

Feest

In Los Llanos wordt Carnaval uitbundig gevierd, met shows en optochten. Vroeg in de zomer staat de stad een maand lang in het teken van Fiesta de la Patrone.

Andere plaatsen

Meer plaatsen op La Palma:

Foto’s van Los Llanos de Aridane

Populaire accommodaties in Los Llanos de Aridane

La Palma Jardin 9.3
6 aanbieders
vanaf €658
Valle Aridane 7.8
4 aanbieders
vanaf €506
Casa Rosan 7.2
4 aanbieders
vanaf €599

Bekijk alle 22 accommodaties in Los Llanos de Aridane

Ligging