Rondreis La Palma

La Palma is een eiland dat zich bij uitstek leent voor het maken van een rondreis. U kunt het gevarieerde eiland goed ontdekken met een individuele reis die over het algemeen per huurauto worden gemaakt en/of wandelvakanties die veelal als groepsreis worden aangeboden.

Wat is het voordeel van rondreizen op La Palma?

Het mooie eiland La Palma is hemelsbreed weliswaar vrij klein, maar vanwege onder andere steile kloven zijn de wandel- of rijafstanden toch behoorlijk. Deze factor in combinatie met de variatie in het landschap, maken het eiland uitermate geschikt voor een rondreis waarbij u steeds op andere locaties verblijft. Het is een prima manier om het eiland te ontdekken, waarbij u relatief weinig tijd kwijt bent aan de tocht zelf. Over het verkeer en de wegen behoeft u zich geen zorgen te maken. De hoofdwegen zijn goed en veilig en de medeweggebruiker rijdt over het algemeen vrij rustig.

Welke rondreizen kunt u maken op La Palma?

U kunt kiezen voor individuele rondreizen, maar deelname aan groepsreizen is ook mogelijk. Op La Palma worden met name de wandelvakanties (ook) in groepsverband aangeboden. De individuele reizen hebben per definitie geen vastgelegd programma anders dan het verblijf in de accommodaties. Hoe u de dag precies wilt doorbrengen wordt aan u overgelaten. Vanzelfsprekend ontvangt u wel de nodige informatie over de bezienswaardigheden en de route naar de accommodatie. Sommige reizen worden op basis van half pension aangeboden, bij andere boekt u alleen logies.

Hoe reis ik en waar verblijf ik?

Bij het merendeel van de aangeboden rondreizen verplaatst u zich in een huurauto over het eiland. Voor het verblijf kunt u kiezen uit vrijwel alle soorten accommodaties: een hotel of liever een appartement , vakantiehuis en zelfs *'bed and breakfast'  zijn te kiezen. Tijdens sommige reizen verblijft u twee nachten op dezelfde locatie alvorens verder te trekken. Als u deelneemt aan een wandelvakantie keert u na de tocht over het algemeen naar dezelfde accommodatie terug. Het wandelgebied van de dag bereikt u met een transferbusje, waarmee u ook weer wordt opgehaald. Natuurlijk kunt u ook een wandeltrektocht maken. U kunt met onder meer Transavia en Iberia rechtstreeks naar La Palma vliegen.

Wat zijn de highlights van La Palma?

Plaatsen die u op uw rondreis vast zult willen aandoen zijn de sfeervolle hoofdstad Santa Cruz, het mooiste dorp van het eiland San Andres, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en de fijne badplaats Puerto Naos. Qua natuur zijn het oerwoudachtige bos van Los Tilos, de spectaculaire steile rotskusten, het groene noorden van het eiland met zijn beschermde drakenbloedbomen, het vulkanische zuiden en niet te vergeten het indrukwekkende nationale park Caldera de Taburiente met zijn enorme erosiekrater zeer de moeite waard. Andere tips zijn het geïsoleerde gehucht El Tablado, het bananenmuseum bij Tazacorte, de boerenmarkt in Villa de Mazo en het in het uiterste zuiden gelegen maritieme museum dat is gevestigd in een vuurtoren nabij zoutpannen.

Andere vakantiemogelijkheden

Foto’s van Rondreis

Actuele aanbiedingen voor rondreizen op La Palma

Autorondreis La Palma met TUI: Het mystieke eiland La Palma 8 dagen Bekijk aanbod