Los Tilos

Los Tilos is het grootste laurierbos van het eiland. Het halverwege tussen San Andrés en de centrale krater La Caldera, in het noordwesten van La Palma. Het bos is botanisch van een indrukwekkende schoonheid en biedt wandelaars een indruk hoe de oerbossen er miljoenen jaren geleden uit hebben gezien.

In dit gebied handhaven zich planten die op andere plaatsen al lang zijn uitgestorven. Het gelijkmatige klimaat door de grote invloed van warme golfstroom in de Atlantische oceaan met neerslag uit passaatwinden, die op de bergkam op het midden van het eiland breken, zijn de ideale leefomstandigheden voor veel verschillende soorten laurierachtige bomen. Lopend door deze flora hoort u overal vogels kwetteren, beekjes klateren en watervallen ruisen.

Biosfeerreservaat

UNESCO heeft Los Tilos in 1983 uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Het informatiecentrum van de UNESCO is (doorgaans) overdag geopend tussen 9-17 uur.

Wandelen

Verschillende wandelroutes leiden u door langs de mooiste plekken van dit gebied. De routes variëren zowel in lengte als in moeilijkheidsgraad zodat ervaren en beginnende wandelaars aan hun trekken komen.

Foto’s van Los Tilos

Ligging