Weer en klimaat op La Palma

Op La Palma heerst het hele jaar door een milde en constante temperatuur. Daarom is het zowel ’s zomers als ’s winters een uitstekende vakantiebestemming.

Klimaat

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op La Palma heerst een subtropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 23°C en de temperatuur van het zeewater bedraagt gemiddeld 20°C. Door het milde klimaat is La Palma zowel een uitstekende zomer- als wintervakantiebestemming. De Westkust van La Palma is bij veel toeristen favoriet omdat hier de meeste zonuren en de hoogste temperaturen voorkomen. Over het eiland waait vrijwel altijd een verfrissende wind. Slechts sporadisch is sprake van een Calima, een harde warme wind die zand van de Sahara richting La Palma blaast. In de zomer is deze wind heet en kunnen de dagtemperaturen tijdelijk oplopen tot 40°C.

De Cumbre, een vulkanische heuvelrug in het midden van het eiland, zorgt voor een tweedeling op het eiland. Wolken blijven boven dit gebied hangen en dringen zo niet door tot in het zuiden. Hierdoor kent het eiland verschillende klimaat- en vegetatiezones. Het noorden is vochtig en dichtbegroeid en het zuiden is droog met kale maanlandschappen. La Palma is ook een eiland met forse hoogteverschillen. Hierdoor kan aan de Westkust op het strand volop van de zon worden genoten, terwijl het hoog in de bergen verraderlijk koud is. Soms ligt op de hoogste toppen zelfs sneeuw. Bergwandelaars houden hier rekening mee.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Beste reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het constante, milde klimaat maakt La Palma tot zowel een ideale zomer- als wintervakantiebestemming. In de wintermaanden stijgt het kwik tot rond 20°C en het regent iets frequenter. Dit laatste geldt vooral in het noordoosten van La Palma en in de hoger gelegen berggebieden. Op La Palma is geen sprake van massatoerisme zodat het er altijd lekker rustig is.

Weersverwachting

Bekijk hier de weersverwachting op La Palma voor de komende dagen.

Woensdag

  • Max: 22°C
  • Min: 21°C
  • Neerslag: 0.3mm

Donderdag

  • Max: 22°C
  • Min: 21°C
  • Neerslag: 0.6mm

Vrijdag

  • Max: 22°C
  • Min: 16°C
  • Neerslag: 0.6mm

Bekijk de La Palma weersverwachting voor 14 dagen