Eten en drinken op La Palma

De smaak van traditionele vlees- en visgerechten ervaart u het beste in de ontspannen, ongedwongen sfeer van de eenvoudige eetgelegenheden in het binnenland van La Palma.

Keuken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Canarische keuken is eenvoudig, voedzaam en gezond. Eilandbewoners eten graag soepen en eenpansgerechten zoals stamppotten met aardappel, waterkers, pompoen, maïs en spek. Gofio, een meel van maïs, gerst of tarwe is het traditionele basisingrediënt. Voor lokale vleesgerechten wordt veelal konijnen-, geiten-, varkens- of lamsvlees gebruikt. Voorkomende vissoorten zijn: tandbaars, papegaaienvis, zeetong, tonijn en zeeaal. Bij de vis wordt op La Palma vaak polines gegeten, een specialiteit van het eiland die gemaakt wordt van het meest verbouwde landbouwproduct hier, bananen. Ook worden garnalen en inktvissen gebakken of verwerkt in stoofschotels of vissoepen. De Canarische keuken lijkt op de Spaanse keuken, maar heeft Afrikaanse en in La Palma ook Latijns-Amerikaanse invloeden.

Een andere bekende specialiteit van de Canarische Eilanden is Papas arrugadas: kleine aardappeltjes die, na in de schil in extra zout water te zijn gekookt, een zout korstje krijgen. Ze worden, soms ook als tapas, geserveerd met een scherpe rode Canarische saus, Mojo Rojo of de mildere groene saus, Mojo Verde.

Eetgewoonten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de toeristengebieden kunt u ‘gewoon’ volgens uw normale Noord-Europese schema eten. De inwoners houden echter een heel ander dagritme aan. Zij beginnen de dag met een kop koffie en een zoet broodje. Tussen tien en elf uur volgt het tweede ontbijt van ‘bocadillo’, een belegd broodje, of een ‘tapa’, die doorgaans in een bar worden genuttigd. Vanaf 14:00 uur is het lunchtijd. Een lunch bestaat uit drie gangen: soep of salade vooraf, een hoofdgerecht met vis of vlees en fruit of gebak toe. Hierbij wordt wijn of bier gedronken en als afsluiting espresso. Tegen de avond eet men tapas. Pas ’s avonds rond negen uur is het tijd voor het avondeten. Vooral op vrijdag- en zaterdagavond wordt uitgebreid getafeld en heerst een feestelijke stemming in de restaurants.

Op de Canarische Eilanden heeft men een eigen variant van het Spaanse rijstgerecht Paella waarin zowel kip en konijn als mosselen en garnalen bereid worden. Populaire desserts zijn karamelpudding, geflambeerde bananen of een zoet mengsel van honing met amandelen.

Supermarkten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Alle toeristische plaatsen hebben supermarkten waar u terecht kunt voor uw dagelijkse boodschappen. Vooral de ‘Spar’ is goed vertegenwoordigd. In Los Llanos de Aridane en El Paso zijn grote supermarkten. Groente, fruit, vlees en vis zijn natuurlijk ook verkrijgbaar op de vele markten. Bekende weekmarkten zijn in Mazo en Puntagorda.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Restaurants

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vooral in de toeristische oorden zijn voldoende restaurants te vinden. Hier worden gerechten geserveerd uit zowel de Italiaanse-, Chinese -, Zwitserse -, Spaanse -, Venezolaanse – als de Noord-Europese keuken. Voor de authentieke plaatselijke keuken bent u buiten de toeristische plaatsen bij bars, tavernes, parrillas (grillrestaurants) en andere vaak ‘basic’ ogende eetgelegenheden, aan het goede adres. Een op het eiland zelf geproduceerd glas wijn maakt de maaltijd helemaal compleet.

In de weekenden worden de restaurants druk bezocht. Dit geldt in het bijzonder voor de populaire parrillas waar voltallige families gezellig en ongedwongen genieten van grote vleesschotels. Voor goede vis kunt u terecht in kustplaatsen als Puerto Naos, Tazacorte en Puerto Espíndola. In sommige restaurants kiest u uit het aquarium, de vis die u wilt eten.

Drinkwater

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kraanwater is op La Palma redelijk van kwaliteit. Toch kunt u dit beter niet drinken. Dit water is wel te gebruiken om uw tanden mee te poetsen en de mond te spoelen. Zorg dat u voldoende flessen water heeft als drinkwater. Doorgaans staat bij aankomst op uw accommodatie een fles op u te wachten. De overige flessen of containers moeten zelf moet worden aangeschaft.