Vervoer op La Palma

Het openbaar vervoer op La Palma is goed geregeld met bussen en taxi’s. Een auto huren regelt u thuis voor aanvang van de reis of ter plaatse bij één van de aanwezige autoverhuurbedrijven.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Autoverhuurbedrijven vindt u op luchthaven La Palma Airport en in plaatsen als Santa Cruz, Los Cancajos, Puerto Naos en Los Llanos. De kleine autoverhuurders zijn lokaal te vinden in winkelcentra en de grotere hotels. In de hotels liggen de prijzen vaak wat hoger. Wilt u direct bij aankomst over een huurauto beschikken, dan is het (zeker gedurende het hoogseizoen) aan te raden dit voorafgaand aan uw reis te regelen. De meeste bedrijven hanteren voor de bestuurder een minimumleeftijd van 21 jaar en een bezit van het rijbewijs van minstens een jaar. Vaak wordt een borgstelling gevraagd in de vorm van een getekende creditcard voucher. Bij inlevering van de (onbeschadigde) auto krijgt u deze voucher retour. Controleer samen met de verhuurder de auto op eventuele beschadigingen vóór u hem in ontvangst neemt en doe dit ook als u hem inlevert. Het is raadzaam niet alleen de prijzen van meerdere verhuurbedrijven te vergelijken, maar vooral wat er voor de genoemde prijs wordt geleverd: verzekering(en), eigen risico, afkoop bij diefstal of schade, enz.

Langs de gehele kustlijn loopt een geasfalteerde hoofdweg. Daarnaast lopen meerdere goede wegen naar het binnenland van La Palma. Houdt er wel rekening mee dat deze wegen vaak bochtig en steil zijn.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Hoewel de ‘locals’ zelf veel op scooters rijden, is het huren van een scooter een heel ander verhaal. Huurscooters worden slechts mondjesmaat aangeboden, net als motoren. Ook voor scooterhuur wordt vaak een motorrijbewijs geëist.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een taxi is op La Palma redelijk betaalbaar en relatief makkelijk te krijgen, zowel door ze ‘langs de weg aan te houden’ als op de taxistandplaatsen in de grotere plaatsen. Op La Palma wordt altijd op de taximeter gereden. Soms is voor ‘bekende’ ritten, bijvoorbeeld naar het vliegveld, een tarief af te spreken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op La Palma rijden geen treinen. De meeste toeristische bestemmingen zijn op een goede en goedkope manier bereikbaar met de bus. De hele dag door rijden bussen (guaguas) van Los Llanos de Aridane in het westen, naar Santa Cruz in het oosten van het eiland. Vanuit deze beide plaatsen vertrekken bovendien meerdere keren per dag bussen naar het noorden en naar het zuiden van het eiland. Ook het vliegveld heeft een goede busverbinding met Santa Cruz. Dienstregelingen zijn verkrijgbaar bij de toeristeninformatie in Santa Cruz, het busstation van Los Llanos en vaak ook bij de receptie van de grotere accommodaties. Wanneer u vaak met de bus reist, is het voordelig een meerrittenkaart aan te schaffen bij een kiosk in Santa Cruz of op het busstation in Los Llanos. U reist dan met zo’n 20% korting.