Vliegreis en tijd

De vliegreis van Nederland naar La Palma Airport duurt ongeveer vier uur. Op La Palma is het één uur vroeger dan in Nederland.

Reistijd

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De reistijd naar La Palma bedraagt ruim vier uur. Het hele jaar door vliegen chartermaatschappijen van Europese vliegvelden naar La Palma Airport.

Vliegveld

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het vliegveld van La Palma heet ‘La Palma Airport’ en ligt acht kilometer ten zuiden van Santa Cruz. Het vliegveld verwerkt jaarlijks ongeveer een miljoen reizigers. Omdat dit aantal de komende jaren naar verwachting toeneemt, is het vliegveld recent uitgebreid en gedeeltelijk gerenoveerd. Vanaf hier reist u verder met één van de vele bussen, een voor de ingang geparkeerde taxi of een huurauto die u voor aanvang van de reis thuis of ter plaatse huurt.

Vluchten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Nederland vliegen onder andere Transavia en Iberia rechtstreeks naar La Palma. Tickets zijn online te boeken.

Tijdsverschil

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het is op La Palma het hele jaar door één uur vroeger dan in Nederland en België.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Reisdocumenten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor uw reis naar La Palma heeft u een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID) nodig. Net als in Nederland geldt op het eiland een identificatieplicht. U moet zich op verzoek van bevoegd gezag altijd kunnen legitimeren. Wanneer u een reisdocument kwijtraakt, kunt u terecht bij het Nederlands en Belgisch consulaat in Tenerife, tel: 0034 922.241.193. Wilt u langer blijven dan 3 maanden dan dient u te beschikken over een Spaans sofinummer en een Residency Permit Deze kunt u aanvragen bij de Spaanse ambassade in Den Haag of bij het consulaat in Tenerife.

Bagage

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op een economy class vlucht naar La Palma mag in het algemeen per persoon (ouder dan twee jaar) maximaal één koffer van 20 kilo meegenomen worden. Verder is één stuk handbagage toegestaan, dat niet groter mag zijn dan 40x30x12 cm³. Sommige luchtvaartmaatschappijen hebben andere voorwaarden dus check dit vooraf. In verband met de veiligheidmaatregelen gelden voor de bagage strenge regels. In de handbagage mag u bijvoorbeeld geen (zak)messen of meer dan een bepaalde hoeveelheid vloeistoffen (shampoo e.d.) meenemen.

Op de sites van Rotterdam-Airport en Schiphol Amsterdam worden de actuele voorschriften duidelijk opgesomd. Deze voorschriften zijn voor alle luchthavens hetzelfde. In de wintermaanden kan het op La Palma best fris zijn. Dit geldt zomers ook voor de hoger gelegen delen. Neem naast zonnebrandmiddel en stevige wandelschoenen dus wat warme kleding mee.