Evenementen op La Palma

Op La Palma hebben de traditionele volksfeesten een religieuze achtergrond. Carnaval is het hoogtepunt dat op het eiland een week lang uitbundig gevierd wordt.

Volksfeesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het hele jaar door worden op La Palma tal van feesten gevierd ter ere van plaatselijke beschermheilige. Meestal wordt het beeld van de beschermheilige onder grote belangstelling in processie door de straten van het dorp gedragen. De ‘fiestas’ duren meestal enkele dagen. De lokale bevolking draagt traditionele kledij, geniet van muziek en dans en eet en drinkt uitbundig. Doorgaans wordt het feest afgesloten met een groots vuurwerk. Eens per vijf jaar wordt rond de hoofdstad het 'Fiesta de Nuestra Señora de las Nieves' gevierd.

Carnaval

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Carnaval wordt op La Palma uitbundig gevierd met muziek, optochten, dans en volop eten en drinken. De verkiezing van de carnavalskoningin speelt een belangrijke rol. Carnavalsmaandag is ‘Día de los Indianos’, een dag die in het teken staat van de terugkeer van ‘Palmeros’ die in Zuid-Amerika rijk zijn geworden. Mannen gaan gekleed in elegante witte pakken en hebben een Cubaanse sigaar in hun mondhoek, vrouwen gaan gesluierd en dragen kanten blouses. De eilandbewoners gooien tijdens de tocht voortdurend talkpoeder naar elkaar. Een ritueel dat geldt als vergelding voor de arrogantie waarmee de uit Amerika teruggekeerde Palmeros hun nieuw verworden rijkdom etaleerden. Op het einde van het feest wordt een grote sardine van papier-maché verbrand.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festival

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ieder jaar rond januari-februari doet het ‘Festival de Musica de Canarias' ook La Palma aan. Tijdens het festival brengen verschillende musici, klassieke stukken ten gehore.

Openluchtbioscopen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In alle dorpen van het eiland worden van juni tot augustus openluchtbioscopen ingericht die vooral ‘Spaanse klassieke films’ tonen, die in de bioscoop van Santa Cruz niet meer gedraaid worden.