Sport op La Palma

Wandelen is veruit favoriet op La Palma. Daarnaast kunt u op het eiland mountainbiken, vissen, duiken, paardrijden en in minder mate zeilen en surfen.

Wandelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

La Palma is een echt ‘wandeleiland’. Veel toeristen komen speciaal naar dit eiland om te wandelen. Populaire wandelgebieden zijn: de laurierbossen in het noorden, de ‘Caldera de Taburiente’ in het midden van het eiland en de vulkaanlandschappen in het zuiden. Op La Palma is een netwerk van wandelpaden aangelegd. De routes zijn met kleuren gemarkeerd en op kruispunten staan wegwijzers. Bij de toeristenbureaus is de kaart ‘Red de Senderos de La Palma’ verkrijgbaar waar alle routes op zijn aangegeven.

Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

La Palma is een mooi maar zeker ook scherp geaccidenteerd. Aparte fietspaden zijn er niet, maar op de kleinere wegen is meestal weinig ander verkeer. Op een gewone toerfiets komt u niet ver. Mountainbikers kunnen die de uitdagend steile hellingen trotseren, worden op hun tocht beloond met schitterende uitzichten. Off-road kunnen ze zich in de natuur uitleven op bospaden. Populair zijn fietstochten door het vulkaan- of Calderagebied. In de toeristische plaatsen zijn fietsverhuurbedrijven en worden ook georganiseerde fietstochten aangeboden.

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Diverse maneges op La Palma bieden paardrijdtochten door verschillende gebieden aan. De tochten voeren langs zwarte lavastranden, bossen en over de vulkanen van La Palma. Beginnende ruiters kunnen bij een manege in El Paso een cursus paardrijden krijgen.

Vissen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vissen is een populaire sport op La Palma. Vanaf de (steile) kant, het strand of een boot kunnen in verschillende jaargetijden (migrerende) vissoorten als tonijn, roggen, barracuda en marlijn gevangen worden. In de meeste kustplaatsen is vismateriaal te koop of te huur. Officieel is een visvergunning nodig maar als je deze probeert aan te schaffen wordt je als toerist vreemd aangekeken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Duiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Duiken is in de wateren rond La Palma een indrukwekkende belevenis. De onderwaterwereld heeft door de vulkanische activiteit uit het verleden een grote verscheidenheid aan vissen, planten en landschappen. Lavastromen hebben voor de kust van onder andere Los Canarios (bij Fuencaliente) bijzondere rotsformaties en talloze grottenstelsels gevormd. Hier kunt u onder de zeespiegel veel verschillende vissen tegenkomen. Duikcentra in Los Llanos (Casa de Buceo - Nederlands), Puerto Naos (Dive La Palma - Duits) en Los Cancajos (Buceos Sub - Duits), bieden faciliteiten voor zowel beginnende– als ervaren duikers. De zee kan woest zijn en kan sterke stromingen hebben. Snorkelen is hier ook een interessante optie.

Zeilen en surfen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor surfers en zeilers biedt La Palma beperkte mogelijkheden. In de winter is Playa Nueva, dat ten noorden van Puerto Naos ligt, geschikt om te surfen. In de zomer begeven ervaren surfers zich nog wel eens op de hoge golven bij Playa de Nogales aan de oostkust. De stroming hier is echter verraderlijk. Op La Palma zijn dan ook vrijwel geen surfscholen te vinden. Ook zeilen is nauwelijks populair. De mogelijkheden die er zijn concentreren zich rond de twee jachthavens: Puerto de Tazacorte en de haven van Santa Cruz.