Excursies op La Palma

Per bus, te voet, en op een boot of kameel kunt u kennismaken met diverse aspecten van La Palma.

Noordtour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Tijdens de Noordexcursie maakt u kennis met de groene noordkant van La Palma. De route voert langs diepe kloven, typische Canarische dorpjes, de laurierbossen van Los Tilos en de drakenbloedbomen bij Barlovento. U geniet van fraaie uitzichten over de kustlijn en wandelingen door beschermde natuurgebieden. Temidden van de bananenplantages doet u het koloniale stadje Los Sauces aan. Meestal begeleid een botanisch onderlegen gids de excursie, die dan ook warm wordt aanbevolen voor echte natuurliefhebbers.

Zuidtour

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De Zuidtour is een afwisselende dagtour over de zuidkant van het eiland waarbij u zowel veel natuur als cultuur ziet. Tijdens de excursie bezoekt u onder andere de hoofdstad Santa Cruz en het bedevaartsoord ‘Las Nieves en Mazo’, met de 'Ceramíca El Molino' (een keramiekfabriek). Verder naar het zuiden begeeft u zich door het vulkaanlandschap, dat de zuidelijke helft van het eiland markeert, om in Fuencaliente de vulkaan 'Volcán San Antonio' te bezoeken. Ten slotte zet de tocht zich voort richting ‘Caldera de Taburiente’ waar u vanaf 'La Cumbrecita' van het uitzicht kunt genieten.

De Vulkaanroute

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De populaire wandelexcursie 'Ruta de los Volcánes' voert over de zuidelijke bergkam van La Palma, de ruggengraat van de vulkanen. Tijdens de 19 km lange (!) wandeling heeft u een panoramisch uitzicht op zowel de oost- als de westkant van het eiland. Doordat u boven de pijnboomgrens (tussen 1700 en 1800 meter) wandelt kunt u 'het vallen van de wolken’ ongehinderd aanschouwen. Bij dit weerverschijnsel vormen zich wolken die tegen de hellingen van de 'Caldera' opstijgen en 'als een waterval' over de hoogste toppen naar beneden stromen. Op deze hoogte heeft u ook goed zicht op de verschillende klimaat- en vegetatiezones van het eiland. Het spreekt voor zich dat deze tocht een stevige conditie en een goede voorbereiding vereist.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Kameeltocht

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een rondje om de kraterrand van ‘Volcán San Antonio’ maakt u te voet óf voor de afwisseling op de rug van een kameel.

Bootexcursie

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanaf de haven van Tazacorte vertrekken boten naar de plekken met dolfijnen en schildpadden en in de winter ook walvissen. Vanaf hier hebt u ook een fraai uitzicht op de steile rotskust van het eiland. De boottocht voert langs 'La Cueva Bonita', een mooie grot met een meerkleurige bodem. Tijdens de excursie wordt tijd vrij gemaakt om een verfrissende duik in de azuurblauwe zee te nemen.