Stranden op La Palma

La Palma heeft voornamelijk kleine zwarte lavastranden. Alleen de iets grotere toeristische stranden bieden faciliteiten. Zwemmen is door de gevaarlijke stromingen niet overal veilig.

Playa de los Cascajos

Bron: Unukorno, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Playa de los Cancajos is een toeristisch strand aan de oostkust van La Palma. Het is een mooi lavastrand met fijn zand. Het water is rustig en daarom zeer geschikt om in te zwemmen, ook voor kinderen. Langs het strand loopt een wandelpromenade. Aan het strand en in de directe omgeving liggen winkels en restaurants. In de zomermaanden kunt u ligbedden huren en zijn douches, toiletten en kluisjes beschikbaar.

Playa de Puerto Naos

Bron: Rufus46, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het zwart zand- en kiezelstrand aan de zuidwestkust bij Puerto Naos is met een lengte van 500 meter het grootste strand op het eiland. Naast ligbedden, parasols, douches, kleedcabines en toiletten is er een duikschool op het strand. Langs de naastgelegen boulevard liggen restaurants en terrassen. Het strand wordt omringd door de hotels en appartementencomplexen van Puerto Naos.

Puerto de Tazacorte

Bron: Nolege, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Het strand van Tazacorte ligt aan de westkust, de plek met de meeste uren zon en de hoogste temperaturen. Het is een opgespoten strand met fijn zwart lavazand en heeft een lengte van nauwelijks vijftig meter. Het is vooral bij windsurfers heel populair. In de baai is een reeks golfbrekers aangebracht waardoor de zee hier geschikt is om in te zwemmen. Aan de boulevard zijn restaurants en terrassen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Playa de Nogales

Bron: Frank Vincentz, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Playa de Nogales ligt aan de noordoostkust, vlakbij de plaats Puntallana. Het is een mooi en rustig strand dat alleen na een afdaling te voet bereikbaar is. Dit zwarte lavastrand wordt omgeven door hoge rotsen en kliffen. In de winter komt u hier, op een enkele surfer na, niet veel mensen tegen. Let op: de stromingen kunnen hier erg gevaarlijk zijn.

Charco Azul

Bron: Myguelh, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia Commons

Charco Azul is meer een in zee aangelegd zwembad dan een strand ten noorden van San Andrés. Deze waterbassins zijn aangelegd in van nature aanwezige inhammen in de kust. Met slim geplaatste blokken steen worden de golven van de oceaan vrijwel volledig getemperd maar het zeewater toch ‘vanzelf’ wordt ververst. In deze 'Piscinas de Charco Azul' heeft u dan ook het gevoel echt in zee te zwemmen.