Entertainment op La Palma

La Palma heeft enkele kleine dierentuinen en een archeologisch park. Grote attractieparken ontbreken.

Dierentuinen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Dierentuin Maroparque ligt in de plaats Breña Alta, vlakbij de hoofdstad Santa Cruz. Het is een kleine dierentuin met een grote verscheidenheid aan diersoorten zoals krokodillen, slangen, schildpadden, kangoeroes, apen, papegaaien en andere soorten tropische vogels. De dierentuin is aangelegd tegen een steile bergwand waardoor het lijkt of de dierenkooien aan de rotsen hangen. Vanaf het park heeft u een mooi uitzicht over de omgeving en de zee. Vlakbij El Paso ligt het vogelpark Paraiso de las Aves. Naast veel exotische vogels ziet u ook apen en een aantal diersoorten dat met uitsterven bedreigd wordt. Het park is verder ingericht met exotische planten, een orchideeënhuis en een grote plantage waar oesterzwammen biologisch gekweekt worden.

Attractieparken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Parque Cultural La Zarza is een archeologisch park, gebouwd rond 29 prehistorische rotstekeningen. Het park ligt in het noordwesten van het eiland, vlakbij de plaats Llano Negro. De prehistorische tekeningen zijn in 1941 ontdekt. De verschillende motieven en figuren zijn door de oorspronkelijke bewoners van La Palma in de rotswand gekerfd. Experts vermoeden dat de tekeningen zijn bedoeld om de goden gunstig te stemmen of iets van hen af te smeken. Op het park is een informatiecentrum waar u meer te weten komt over het leven van de oorspronkelijke eilandbewoners.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Para-gliding en deltavliegen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

La Palma is bij uitstek geschikt voor paragliding. Opstijgend vanaf hoge vulkanen is het een ware belevenis om over dit mooie groene eiland naar de exotische stranden te zweven. De omstandigheden zijn vrijwel het gehele jaar door, gunstig genoeg om de sprong te wagen, vooral voor ervaren piloten. De meest populaire start- en landingsplekken zijn in de omgevingen van Los Llanos de Aridane, Barlovento en Fuencaliente. Overigens kan iedereen ervaren hoe het is om met een groot vliegscherm over dit eiland te zweven. Aan de Westkust kan iedereen als een vogel over het eiland zweven tijdens tandemvluchten waarbij u de sprong samen met een ervaren paraglide-instructeur waagt.